Bergströms Ur

Master Chronometer

Att äga en Master Chronometer innebär att du är säker på att din klocka har certifierats inte en gång - utan två gånger! De 8 hårda METAS-testen som ditt ur måste klara för att förtjäna att kallas Master Chronometer kan bara utföras på urverk som redan är certifierade av COSC (Official Swiss Chronometer Testing Institute). Det är en helt transparent och oberoende testprocess. Vill du veta hur din egen klocka presterade under de 8 METAS-testerna kan du se de exakta resultaten genom att ange ditt certifikatnummer online.

Exponering mot magnetism

Varje METAS-certifierad klocka måste kunna motstå magnetism som motsvarar 15 000-gauss. Först testas urverket och sedan hela klockan.

Vattentäthet

METAS testar klockan till det skydd mot vatten som anges av tillverkaren. Om klockan inte klarar detta test får tillverkaren inte sin METAS -certifiering.

Gångreserv

Gångreserven testas. På samma sätt som provet av vattenresistens så underkänns uret om tillverkaren har angivit för METAS något som det inte klarar.

Gångresultat

Noggrannhet på gången testas först under fyra dagar i vardagliga förhållanden. Inga extrema temperaturer eller påfrestningar som redan är testat av COSC men klockan kommer vid någon tidpunkt att utsättas för 15 000-gauss och sedan avmagnetiseras. För att passera måste klockan kunna hålla sig inom maximalt 5-sekunders (0 - +5sek/dygn) i avvikelse varje dag under hela testprocessen.