Bergströms Ur

Bergströms Ur - En evighetsaffär

En evighetsaffär

Vi följer dig genom livet. Precis som klockan på din arm eller din favorit accessoar. Vi tänker att våra produkter blir en del av din livslinje. Vår förhoppning är att du ska låta oss vara med. När du vill vårda en klocka ni båda sagt ja till eller att du väljer att väva in en arvinges historia i din egen. Välkommen till vår evighetsaffär.

Historia

En bra historia formas under tid, vi på Bergströms Ur har levererat och underhållit världens främsta varumärken i mer än 70 år. Bertil Bergström började som lärling på Söderlunds Ur i Uppsala, han var då med och servade Sveriges största kyrkklocka, Storan i Uppsala Domkyrka. Bara några år senare, 1953, öppnade han en urhandel döpt efter honom själv. På den tiden var sortimentet inte lika stort som kärleken till det, men tack vare en säregen känsla för service växte företaget.

1985 blir Bergströms Ur den första återförsäljaren av Rolex i Uppsala och fem år senare även auktoriserad återförsäljare av Breitling. 2003 etablerar vi oss i Göteborg och övertar Rolex-återförsäljaren Douglas Krooks butik på Östra Hamngatan 43.

Nu utökas sortimentet till smycken och vi blir auktoriserade återförsäljare av Chopard. Butiken blir ledande aktör på västkusten. 2005 är det Malmös tur. Här ligger butiken i direkt anslutning till vårt eget auktoriserade urmakeri sedan 2018 är adressen Södergatan 7. Moderbutiken finns kvar i Uppsala och drivs idag av sonen som fört vidare sin pappas servicefokus.

För oss är din klocka en av livets långvariga investeringar och vår roll är att hjälpa dig hitta rätt. När du gjort det finns vi kvar och ser till att den håller över generationer.

Läs mer