Bergströms Ur

Bergströms Ur - en långvarig relation

VI SERVAR DIN INVESTERING

Du som köper en klocka, smycke eller accessoar hos oss har startat en långvarig relation. För att vi ska kunna lova det erbjuder vi underhåll och omvårdnad. Som kund hos oss har du alltid tillgång till vår verkstad och våra urmakare och många gånger tar vi hand om produkter över generationer.

Vår service startar alltid med att vi noggrant testar och går igenom mekanismen för att sedan ge ett förslag på åtgärder samt kostnad. Vår verkstad är i nivå med urtillverkarnas egna, därför är vi auktoriserad serviceverkstad för Rolex, Breitling, Chopard, Omega samt Longines.

DEMONTERING AV BOETT

Boetten öppnas, oftast genom att avlägsna bakboetten. Urverket tas ut och placeras i dammskyddad förvaring. Boetten plockas isär och uttjänta packningar avlägsnas. Delarna rengörs i ultraljud och förbereds för polering.

POLERING

Boett och länk eller bandspänne poleras för att avlägsna eventuella repor. Matta ytor satineras medan blanka ytor blankpoleras. Poleringen görs för hand i flera steg med hjälp av en polermaskin och med noggrann rengöring mellan varje moment. Resultatet blir ofta en helt ny klocka! Efter rengöring sätts boetten samman och nya packningar monteras. Därefter utför vi ett första trycktest utan urverket för att säkerställa boettens vattentäthet.

GENOMGÅNG AV URVERK

Tavla, visare och datumskiva plockas av och verket förtvättas i maskin. Därefter demonteras verket och varje del synas under lupp. Trasiga eller utslitna delar byts ut till nya original, läggs i en behållare och tvättas ytterligare en gång med speciella rengöringsvätskor samt ultraljud. Verket monteras och olika oljor appliceras. Gångsäkerhet och funktioner kontrolleras och verket sätts på plats.

URTAVLA OCH VISARE

Efter genomgången av verket monterar vi urtavla och visare och ser till att datum och andra funktioner fungerar tillfredsställande. Gången på urverket mäts igen och justeras vid behov. Verket återplaceras i boetten och klockan blir komplett.

SLUTKONTROLL

Boetten stängs och klockan täthetstestas ytterligare en gång i både över och undertryck. Länken monteras och klockan är klar för gångkontroll. Efter ca en veckas kontroll i olika lägen och temperaturer så är servicen färdig och vi har säkerställt att klockan går inom sina marginaler.

Läs mer